Poker pottodds, precis vad är de?

Poker pottodds, precis vad är de?

När vi talar om pottodds vi faktiskt talar om en avgörande faktor i poker. Pottoddsen bestäms genom att utvärdera storleken på potten och insatsen som är på väg att ske. Låt oss ta ett litet exempel för tydlighetens skull: storleken på potten är $ 20 och en satsning på $ 5 har gjorts och nu är du på väg att kalla det. Pottoddsen i detta fall kommer att vara 20/5 som innebär odds på 4: 1. Om samtalet skulle göras för $ 10 i stället för $ 5, då skulle du få pottodds av 2: 1. I allmänhet är pottoddsen identifieras genom att dividera storleken på potten till summan av insatsen när alla satsningar i rundan är lika.

Storleken på potten

Du måste alltid vara medveten om storleken på potten om du planerar att beräkna pottodds. När du spelar i ett Limit rum, kommer oddsen också bero på numren på de satsningar i potten, i stället för det faktiska beloppet av potten. För dubbla satsningar som vissa spel i hold’em har när du är på floden du kommer att räknas två gånger, innebär att två små satsningar för varje dubbel satsning. Om gränsen sätts endast på potten eller om du spelar no-limit hold’em, då mängden spel är lite svårare att beräkna och de resulterande pot-odds kommer att vara mer som en riktlinje än som exakta fakta, men du fortfarande måste försöka beräkna dem hela tiden.

Använda pottodds

För att kunna använda pottoddsen, måste du först känna dem för ditt spel. När du har beräknat ditt pottodds, måste de bedömas i en direkt anslutning till värdet av de kort du håller. Detta inkluderar utvärdering av händerna på de andra spelarna också, och göra en plan eller en statistik om resultatet av din egen hand, beräkna chanserna du kan få för att ha den bästa handen i spelet.
Låt oss säga att du spelar hold’em och finns för närvarande på floppen, har ett färgdrag. Din motståndare är mest sannolikt att ha minst ett högt par. Korten du bör koncentrera sig på är outs, de nio kort som kan ge dig en flush när du redan kan se fyra av de kort som kommer att användas i din flush. Chanserna att få det kort du behöver på turn eller på floden är på ca 35%, eller 1: 2 för dig, så för att vara säker på att du gör rätt val, du uppmanar floppen bör endast göras om de är baserade på 2: 1 pottodds.

De implicita odds

Löptiden för implicita odds ber om en beräkning av potten du är mest sannolikt att vinna om du vinner. De implicita oddsen är relativt och beroende av den utvärdering som du ger spelet med. De är förhållandet mellan den verkliga storleken på potten och den förväntade slutliga storleken på den. Låt oss betrakta en spelare satsar på ett limitspel $ 5 och potten är $ 20, så om du ringa dina implicita pottodds skulle vara 5: 1 eftersom du satsar en femtedel av den förväntade vinna. Det är där vi ska berätta om din motståndare antingen kommer att syna eller höja senare på spelet. Då implicita odds kan få till 6: 1 eller 8: 1, beroende på framtida satsningar som du måste förutsäga.

The Middle Position

Det finns ett brädspel som härstammar från Filippinerna kallas Game of the Generals. Bara två spelare kan spela spelet och vinnaren är oftast den som har bättre strategi när det gäller att positionera nyckelaktörer i spelet, svenska bingo.

Flaggan är de mest sårbara och därför måste skyddas till varje pris. Spionen är den högst rankade tjänstemannen i spelet och kan ironiskt nog omintetgöras genom lägsta ranking officer, den privata. Det beror på var du placerar alla dina spelare i för att du ska vinna spelet.

Det är nästan exakt samma process när det gäller att vinna en omgång poker.

Positionering är en mycket viktig aspekt av poker och tyvärr, det är också en aspekt som de flesta nya pokerspelare tenderar att förbise. Första gången pokerspelare tenderar att tro, du ser, att allt beror på sina kort enbart. Jag försäkrar er att det inte är. I poker, allt frågor och pokerspelare experter är medvetna om detta. Det är därför för dem, är positionering en mycket viktig faktor eftersom en bra position i ett parti poker, speciellt när det är något som Texas Hold’Em-versionen, kan ge dig en fördel gentemot dina medspelare.

Utgångslägen

Det är alltid svårt att vara i en av de utgångslägen eftersom du i slutändan tvingas avslöja din hand i de första rundorna utan att ha någon aning om vilka typer av händer dina motståndare håller. Nyckeln till att överleva de närmaste omgångarna är mäta vilken typ av motståndare du inför och se om det är möjligt att bluffa dig igenom. Det är också ett gott tecken om du står inför några motståndare och du håller stora kort i samma färg i dina händer.

The Middle Position

Detta kanske inte är den bästa positionen att ha i poker, men det är verkligen en nyans bättre än att ha en tidig position i spelet. Med mittläget, har du större chanser att beräkna oddsen för att vinna och att kunna få korten du behöver. Om du har fått en plats i mittläget, helt enkelt försöka ditt bästa för att hänga på och fastnar med små suited kort.

The Last eller sen position

Tyvärr är detta den bästa positionen att du kan ha när du spelar poker, särskilt när det finns ett tiotal spelare eller så som ofta är fallet i Texas Hold’Em Poker. Om du fortfarande inte så bra på att spela poker, är i den sista positionen kommer då att ge dig övertaget. Som andra före du kommer att avslöja sina kort först, använda detta till din fördel och bara beräkna oddsen så gott du kan.

Lyft från UTG

Om du tänker skapa själv en bild av en dålig spelare som du kan. Frågan i inte varför du kan göra det, men det är främst varför du bör göra det och bara sedan hur du kan uppnå detta syfte. Tanken är att någon gång i ditt spel kan du gå vilse i de regler som du har läst om och lärde sig om och på grund av detta kommer du att spela hårdare och hårdare, inte villig att riskera pengar på händer som är helt enkelt inte värt det. När du lär dig en sak eller två om poker du börjar inse att du först spelade alltför lös och alltför många händer och nu kommer du att falla i den andra ytterligheten och spela för små händer. Detta kommer att leda till att du vinner små potter eftersom din spelstil kommer att vara alltför läsbar och människor kommer att börja frukta dig.

Du måste förstå att oddsen är till för alla, de är inte där för att slåss mot dig, de är där för dig. Du är inte i krig med de odds du är i krig med dina motståndare och du måste agera därefter. Kom ihåg att du måste lägga värde för dig goda händer och för detta måste du spela dumt ibland och förvirra motståndarna så att de kommer att förlora sin respekt över ditt spel och när du verkligen har en hand kan du dra nytta av det.

Så, om du vill ses som en dålig spelare kan du alltid:

– Lyft från UTG. Att under the gun innebär att du sitter bredvid mörkarna, i den högra. Om från den positionen du satsar två gånger innan att behöva se dina kort och alla vid bordet kommer tydligt märka dig som en gambler. De spelare som har lite erfarenhet kommer att se hur du gjorde detta från den värsta möjliga läge och de kommer att anta att du är nybörjare eller om du bara spela dåligt.

– Bluff och låt dem inte ta dig. Varje spelare hoppas när han eller hon gör ett samtal som de är på en strävan att exponera en bluffare. Försöker att hålla dig ärlig är vad du behöver dem att göra, för om de ser nu bluffar de kommer att anta att du kommer att göra det igen så de kommer att ringa i all oändlighet på dina insatser även när du har en stark hand förstås.

– Börja med svaga kort och ta dem hela vägen, så högt att ens slå en bättre hand med dem och du kommer att göra ett namn vid bordet som du spelar dåliga kort. Detta är vad du vill att de ska tänka när du kommer att ha din starka hand.

Om du lyckas göra tabelletiketten dig som en dålig spelare så kan du få redo att göra några stora pengar på din nästa stora handen.